Dobbel & Dwas

Jubileumbier 800 jaar Westkapelle 

Westkapelle – Wasschappel – Een dorp getekend door een levenslange verbinding met de zee en zijn achterland. Door de eeuwen heen een prominente rol opgeëist door de scheepvaart, handel en visserij. Om die reden kreeg Westkapelle 800 jaar geleden – 13 mei 1223 - stadsrechten. Dit karakter werd nog eens versterkt door een rijke geschiedenis van dijkwerkers, boeren en ambachtslieden. Een eigenzinnig, betrouwbaar, saamhorig en ondernemend volkje. Met ook nog eens een onmiskenbaar Zeeuws dialect:  ’t Wasschappels. Gekenmerkt door de klank van een dobbellen L. Ook hier weer een buutenbêentje, in de positieve zin van het woord.

800 jaar stadsrechten tezamen met de unieke identiteit van zowel wel het dorp als de dorpelingen mag dan ook “dobbell en dwas’’ gevierd worden. Hoe doe je dit beter dan met een eigen 800 jaar Westkapelle jubileumbier? Deze klassieke dubbel is dobbell zo lekker door de toevoeging van het traditionele blokje, een snoepje beter bekend als de Zeeuwse Babbelaar. In Westkapelle gemaakt van gebrande bruine suiker en roomboter, wat het bier een volle karamel smaak geeft. Als dwasse tegenhanger een vleugje zeezout. Dobbel & dwas genieten dus van dit prachtige jubileum bier!

Op het etiket zie je het prachtige werk “Aan de Toog” van Charley Toorop uit 1933. Een groepsportret gemaakt in het toenmalige Café de Valk, nu Boutique Hotel Charley’s. Zij vond inspiratie in het leven van onze dorpelingen en zo vinden wij weer inspiratie in haar kunst. Wat ons betreft is er geen mooiere afbeelding denkbaar voor het ontwerp van dit jubileumbier.
Lees meer over het werk Aan de Toog: https://www.verenigingrembrandt.nl/nl/kunst/aan-de-toog-westkapelle

Op initiatief van de Werkgroep Horeca en in samenwerking met Brouwerij Dutch Bargain, Groede.

Werkgroep Horeca:

Brasserie de Fontein 
Brasserie de Zeezot 
Bombaai Strandbar 
La Piazzetta 
Strandpaviljoen De Strandzot 
Rixx Eten & Drinken 
Boutique Hotel Charley’s 
Kasteel van Batavia 
Bij de Koster 

Dobbel en Dwas is o.a. te verkrijgen bij de lokale horeca, supermarkt en meer.

jubileumbier